Tarief contante opnames bij ATM's per 15 november aangepast

SBV Nieuws

Tarief contante opnames bij ATM's per 15 november aangepast

Met het operationeel en veilig houden van het ATM-netwerk gaan kosten gepaard die vooral gebaseerd zijn op USD-bedragen. Na de devaluatie van onze munt zijn de kosten in SRD aanzienlijk gestegen. Alhoewel de banken vanwege hun maatschappelijke verantwoordelijkheid een verhoging van de kosten zo lang mogelijk hebben uitgesteld, ontkomen de banken er niet aan om een gedeelte van deze kosten door te belasten aan de gebruikers van de ATM’s die contant geld opnemen.

Vanaf 15 november 2021 zullen de kosten voor een contante opname bij een andere bank dan waar u rekeninghouder bent (gastgebruik) SRD 5,00 bedragen. De kosten voor een contante opname bij een ATM van uw eigen bank bedragen minimaal SRD 2,50 en maximaal SRD 5,00. Voor de exacte kosten van deze contante opname adviseren wij u contact op te nemen met uw bank.

De Surinaamse Bankiersvereniging rekent op uw begrip en wij doen een beroep op u om zoveel mogelijk gebruik te maken van de diverse gratis digitale en elektronische betaalmogelijkheden, zoals pinnen bij de kassa (POS-apparaat), internet en mobile banking en betalen via een wallet met uw smarttelefoon.

Paramaribo, 2 november 2021