Huidig bestuur

Huidig bestuur

Eblein Frangie
Eblein Frangie

Voorzitter

Eblein Frangie is sinds 2011 de CEO van Finabank N.V., de 4e grootste bank in Suriname. Hij heeft met succes de studie Commerciële Economie aan de HES Rotterdam en Bedrijfskunde afgerond aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam in Nederland. Hierna heeft hij diverse additionele opleidingen gevolgd op prestigieuze business schools waaronder Harvard Business School, Insead en Stanford.

Na zijn terugkeer naar Suriname in 2004, was Eblein Frangie werkzaam bij de Hakrinbank N.V. in diverse functies. In 2011 verruilde hij op verzoek van de toenmalige 100% aandeelhouder van Finabank, Hakrinbank voor Finabank, toen nog een kleine familiebank. Voor zijn benoeming als CEO van Finabank, was Frangie werkzaam in de functie van director Business Banking. Na 6 maanden werd hij op 34 jarige leeftijd benoemd tot CEO van Finabank.

Sinds augustus 2018, is Frangie de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Bankiervereniging. Naast zijn voorzitterschap is hij ook actief geweest in onder andere het bestuur van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Hij is ook deeltijd docent geweest aan de toenmalige Hogeschool Inholland Suriname, ADEK, IGSR en RSM Erasmus University Rotterdam.

Montague Mc Leod
Montague Mc Leod

Ondervoorzitter

Montague Mc Leod, waarnemend directeur van de Republic Bank (Suriname) N.V., is de directeur Corporate Banking en een carrièrebankier met aanzienlijke expertise in de retail-, groothandels-, medische-, transport- en mijnbouwsector. De heer Mc Leod heeft gewoond en gewerkt in de Verenigde Staten en Venezuela. Hij is tevens lid van de Raad van Bestuur van Banking Network Suriname N.V. (BNETS).

Rafiek Sheorajpanday
Rafiek Sheorajpanday

Penningmeester

Rafiek Sheorajpanday heeft bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gestudeerd met als specialisatie Financieel Management. Hij heeft vanaf zijn indiensttreding bij Hakrinbank N.V. in november 2000 diverse, met name financiële functies bekleed bij de bank. Per 1 januari 2012 volgde zijn aanstelling tot Onderdirecteur Financiële Zaken. In mei 2015 werd hij benoemd tot financieel directeur. Per april 2018 volgde zijn benoeming tot commercieel directeur. Hij is ook lid van het bestuur van stichting CT-Scan ’92, de Vereniging van Bedrijfsleven (VSB) en President-Commissaris van Bnets N.V.

Steven Coutinho

Secretaris